Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Easy Sewing Tutorial Νο.2 Γατούλα- Διακοσμητικό μαξιλαράκι

Αγαπώ τις γάτες πολύ και σαν ζώα αλλά και σαν διακοσμητικό αντικείμενο και αποτελούν πάντα έμπνευση για μένα. Μέσα στις πολλές διαφορετικές εφαρμογές που τις έχω χρησιμοποιήσει βρήκα κι αυτήν εδώ την ιδέα στο Pinterest και την ερωτεύτηκα με την πρώτη ματιά!

https://www.pinterest.com/pin/433753007840835363/

Μιας λοιπόν κι είχα το ίδιο ύφασμα αποφάσισα να δοκιμάσω  να την φτιάξω και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τα στάδια της κατασκευής της.

Ξεκινάμε λοιπόν:


Βήμα 1ο: Το πατρόν

Το πατρόν για τη γατούλα το βρήκα εδώ και αφού το εκτύπωσα το έκοψα  και το μεγέθυνα.
Στη συνέχεια δίπλωσα το ύφασμα που χρησιμοποίησα στη μέση από την ανάποδη πλευρά και αποτύπωσα πάνω το περίγραμμα της γάτας. Το ίδιο έκανα και με την ουρά



Βήμα 2ο: Το γάζωμα

Έπιασα με καρφίτσες γύρω γύρω και τα δύο κομμάτια ύφασμα ώστε να μην μετακινηθούν και τα μετέφερα στη ραπτομηχανή όπου γάζωσα περιμετρικά με απλό γαζί και ρύθμιση μήκους βελονιάς στο 2,5. Ειδικά όταν ράβουμε κάτι το οποίο μετά θα γεμίσουμε, επιλέγουμε πυκνό ράψιμο έτσι ώστε να μην ρισκάρουμε να μας ανοίξουν οι ραφές με αποτέλεσμα να βγει η γέμιση έξω.

Βήμα 3ο: Το κόψιμο

Αφού γάζωσα περιμετρικά, εκτός από ένα μικρό σημείο στο κάτω μέρος το οποίο άφησα ανοιχτό για να βάλω μετά μέσα τη γέμιση και για να συνδέσω και την ουρά, έκοψα με ψαλίδι ζιγκ-ζαγκ. Αυτό το κάνουμε γιατί το σχέδιό μας έχει πολλές καμπύλες κι όταν θα γυρίσουμε τα μέσα έξω στις στροφές θα τραβάει το ύφασμα.


Βήμα 4ο: Το γύρισμα

Αφού κόψουμε περίπου 1/2 εκατοστό από το γαζί βάζουμε το χέρι μας στο άνοιγμα που έχουμε αφήσει στο κάτω μέρος και γυρνάμε τα μέσα έξω. Δουλεύουμε πολύ προσεκτικά τις καμπύλες σπρώχνοντας αν χρειαστεί με ένα ξυλαράκι όπως το χερούλι μιας ξύλινης κουτάλας ή με την ανάποδη από ένα μολύβι. Δεν χρησιμοποιούμε κάτι αιχμηρό γιατί μπορεί να σκίζουμε το ύφασμα.


Βήμα 5ο: Το γέμισμα

Αφού γυρίσουμε καλά το ύφασμα αρχίζουμε να γεμίζουμε σπρώχνοντας πρώτα τη γέμιση στα πιο στενά και δύσκολα σημεία. Βοηθάμε κι με ένα ξυλάκι αν χρειαστεί. Γεμίζουμε τόσο όσο να μην κάνει ζάρες το ύφασμα και να φαίνεται σωστά το σχήμα. Εγώ χρησιμοποίησα γέμιση από υποαλλεργικές πολυεστερικές ίνες σαν αυτές των μαξιλαριών ύπνου οι οποίες πλένονται κιόλας.

Βήμα 6ο: Η ολοκλήρωση

Αφού γεμίσουμε ικανοποιητικά τόσο το σώμα όσο και την ουρά της γάτας μας μεταφέρουμε πάλι στην ραπτομηχανή και γαζώνουμε ώστε να ενωθεί η ουρά με το σώμα. Στολίζουμε με ένα φιόγκο στο λαιμό και είμαστε έτοιμοι!

Ελπίζω να μην διστάσετε και να το δοκιμάσετε.

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια :