Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Το πιο εύκολο και γρήγορο Μεξικάνικο δείπνο της ζωής σου!


Το πιο εύκολο και γρήγορο Μεξικάνικο δείπνο της ζωής σου! Αγαπώ πολύ την Μεξικάνικη κουζίνα και όταν έχω την ευκαιρία για κάποιο δείπνο εκτός σπιτιού με χαρά επιλέγω κάποιο μεξικάνικο εστιατόριο. Τι γίνεται όμως όταν θέλεις να μεταφέρεις αυτή την γευστική εμπειρία στο σπίτι;
Θα σας πω λοιπόν με πιο τρόπο μπορείτε γρήγορα, εύκολα και κυρίως ανέξοδα να φτιάξετε ένα μεξικάνικο δείπνο από το πουθενά εντυπωσιάζοντας εαυτούς και καλεσμένους!


Το Μενού:


Ορεκτικά:

  • Chilli nachos με τυρί τσένταρ και μπέικον
  • Guacamole για ντιπ
  • Sour cream για να σβήνει η κάψα


Σαλάτα:

Σαλάτα πράσινη σερβιρισμένη σε μπολ από τορτίγιας


Κυρίως πιάτο:

Εντσιλάδας με κοτόπουλο, καλαμπόκι και κόκκινα φασόλια

Εκτέλεση:

Για τα nachos δεν χρειάζεται πολύς κόπος αφού όλα τα υλικά τα παίρνεις σχεδόν έτοιμα. Αγόρασα 2 συσκευασίες έτοιμα nachos με γεύση τσίλι, τα έβαλα σε πυρίμαχο μπολ, ψιλόκοψα μπέικον, έβαλα τριμμένο τυρί τσένταρ από πάνω και λίγη κρέμα γάλακτος και κατευθείαν στο φούρνο ώσπου να λιώσει το τυρί και να πάρει χρώμα το μπέικον. Για ακόμη μεγαλύτερη ευκολία περνάτε στο τηγανάκι λίγο το μπέικον ώστε να πάρει χρώμα, το ρίχνετε πάνω από τα nachos με το τυρί και τα βάζετε για 1 λεπτάκι στο microwave και ιδού.


Για το guacamole ακολούθησα αυτήν την συνταγή που βρήκα εδώ! Thank you dinner-mom!
Σε απλά ελληνικά για όσους δυσκολεύονται να διαβάζουν συνταγές σε άλλη γλώσσα έκανα τα εξής:
Πήρα τρία ώριμα αβοκάντο από το μανάβη, τα καθάρισα, έβαλα τη σάρκα σε μπολ και την έλιωσα με το πιρούνι μου. Μετά πρόσθεσα στον πολτό ένα κουταλάκι χυμό λεμόνι, ψιλόκοψα 2 ντομάτες αφού αφαίρεσα τα σπόρια και κράτησα μόνο την εξωτερική σάρκα, ψιλόκοψα ένα μέτριο κρεμμύδι, λίγο κόλιαντρο και όλα τα ανακάτεψα με τον πολτό του αβοκάντο (εγώ πρόσθεσα και λίγο λάδι ελιάς το οποίο δεν αναφέρεται στη συνταγή). Μετά αλάτισα δοκιμάζοντας ώστε να φέρω τη γεύση στα γούστα μου.
http://www.dinner-mom.com/wp-content/uploads/2013/01/Simple-Guacamole-Dip-Recipe-IMG_0397-001.jpg

Για την sour cream έφτιαξα μία ρέπλικα της στιγμής που στάθηκε όμως άξια στο τραπέζι μας. Τη συνταγή τη βρίσκετε εδώ. Thank you theyummylife!
Δεν μπορώ ακριβώς να εξηγήσω τι είναι η sour cream ή αλλιώς ξυνή κρέμα αλλά μοιάζει με κάτι ανάμεσα σε γιαούρτη στραγγιστό με μια υπόξινη γεύση και αρκετά σφικτή σύσταση. Στην Ελλάδα δεν έχω βρει κάπου να πουλάνε έτοιμη συσκευασμένη όπως στο εξωτερικό αλλά μπορείτε να κάνετε το εξής: παίρνετε μία συσκευασία τυρί cottage το βάζετε στο multi  στύβετε λίγο λεμόνι και πολτοποιείται ώσπου να γίνει μία ομοιόμορφη κρέμα. Εγώ πρόσθεσα και λίγο σφικτή κρέμα γάλακτος για να δώσει μια πιο βελουτέ υφή και γεύση. 
Αφού τελείωσα και με την sour cream την έβαλα στο ψυγείο ώστε να είναι σφικτή όταν θα έρθει η ώρα να την σερβίρω.
http://s3.amazonaws.com/yummy_uploads2/blog/5778.jpg

Για τα μπολ τορτίγιας ακολούθησα αυτήν εδώ την συνταγή. Thank you Grandma Bees Recipes!
Είναι εύκολο, είναι ανέξοδο, είναι εντυπωσιακό και το τρως μαζί με τη σαλάτα σου! Εγώ έκανα τα παρακάτω:
Αγόρασα μια συσκευασία με τορτίγιας από αλεύρι από το σούπερ μάρκετ μεσαίου μεγέθους. Άλειψα την κάθε πλευρά της τορτίγιας με καλαμποκέλαιο με ένα πινελάκι μαγειρικής. Της έβαλα την μία πάνω στην άλλη σε ένα πιάτο και μετά τις έβαλα στο φούρνο μικροκυμμάτων για 15-20 δευτερόλεπτα. Όταν τις έβγαλα ήταν πολύ μαλακές και ζεστές, στην συνέχεια της προσάρμοσα πάνω σε πυρίμαχα μπολ τα οποία είχα αναποδογυρίσει και τοποθετήσει μέσα σε ταψί. Πίεσα με τα χέρια μου ώστε να πάρουν το σχήμα του μπολ. Έβαλα το ταψί στο φούρνο στους 375 βαθμούς στο γκριλ κι έψησα περίπου 10΄ώσπου ρόδισαν και τραγάνισαν οι άκρες. Μετά τις έβγαλα, αφαίρεσα τις τορτίγιας από τα μπολ για να κρυώσουν και τα φύλαξα στη άκρη ώστε να σερβίρω μέσα τη σαλάτα την οποία παρεμπιπτόντως είχα αγοράσει πλυμένη και τεμαχισμένη σε σακουλάκι. Όταν ήρθε η ώρα να σερβίρω απλά έσκισα το σακουλάκι και έριξα το περιεχόμενο στο μπολάκι τορτίγιας. Συμπλήρωσα λάδι, αλάτι και μπαλσάμικο κι έτοιμο!

Για τις εντσιλάδας με κοτόπουλο υπάρχουν πολλές συνταγές εκεί έξω κι εγώ έκανα μία συνδυαστική δικής μου έμπνευσης. Δείτε εδώ. Επειδή δεν είχα πολύ χρόνο να διαθέσω αλλά και γιατί στο τραπέζι μας θα καθόντουσαν και τα πιτσιρίκια μας και καμία σχέση με μεξικάνικο τα παιδιά, είχα πάρει κοτομπουκιές για να τους ψήσω να φάνε με σαλάτα. Έτσι λοιπόν αποφάσισα να ψήσω περισσότερες κοτομπουκιές για να τις χρησιμοποιήσω στις εντσιλάδας μου. Έκανα λοιπόν τα εξής:
Άλειψα περίπου 10 κοτομπουκιές με το πινελάκι μου με λίγο καλαμποκέλαιο και τις έψησα για 10 λεπτά στο grill στους 375 βαθμούς. Μόλις ετοιμάστηκαν και κρύωσαν τις ψιλόκοψα σε λωρίδες με το μαχαίρι μου. Στη συνέχεια πήρα έτοιμες τορτίγιας και έτοιμη σάλτσα τομάτας όπως αυτή που βάζουμε στα μακαρόνια με μεσογειακά μυρωδικά, κρεμμύδι, βασιλικό, ρίγανη κτλ. Άπλωσα τη σάλτσα μέσα στην τορτίγια με το πινέλο μου, έβαλα μετά το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, άνοιξα μία κονσέρβα με καλαμπόκι και κόκκινα φασόλια και πρόσθεσα περίπου μια κουταλιά της σούπας και τελείωσα με τυρί τριμμένο τσένταρ και γκούντα. Τύλιξα σε ρολό και την έβαλα σε πυρέξ που είχα λαδώσει πρώτα τον πάτο του με λίγο καλαμποκέλαιο. Επανέλαβα όσες φορές χρειάστηκε ώστε να γεμίσει το πυρεξάκι μου. Τέλος έριξα από πάνω ένα μικρό κουτάκι κρέμα γάλακτος 35% , κάλυψα με την έτοιμη σάλτσα τομάτα και σκέπασα με τα τριμμένα τυριά. Στο φούρνο στον αέρα στους 180 για περίπου 15΄ώσπου να δέσουν όλα τα υλικά μαζί, να λιώσουν τα τυριά κι έτοιμες και οι εντσιλάδας!




Τι πρέπει να προσέξετε: Επειδή και το ορεκτικό αλλά και το φαγητό έχουν λιωμένα τυριά πρέπει να σερβίρετε στον σωστό χρόνο ώστε να μην παγώσουν τα τυριά γιατί σταθεροποιούνται και δεν είναι ωραίο να κάνουν μια παγωμένη κρούστα από πάνω. Κατά τα άλλα είναι ένα φαγάκι που δεν μπορεί κάτι να πάει λάθος αφού όλα τα υλικά είναι προμαγειρεμένα. Εσείς απλά ανοίγετε τις συσκευασίες και τα συνδυάζετε.

Ελπίζω να το δοκιμάσετε! 

Καλή επιτυχία! 

Viva Mexico!

Δεν υπάρχουν σχόλια :